16 Şubat 2016 Salı

HOBİLERİNİZİ NASIL PARAYA ÇEVİREBİLİRSİNİZ?

  Bu başlığı duyunca bir çok kişi şaşırabilir ama internet dünyasında bu gerçekten mümkün olan bir şeydir. Hobi olarak yaptığınız şeyleri internet üzerinde çeşitli şekillerde kullanarak bunlardan ek gelir elde edebilirsiniz. Hatta bu hobilerinizden ciddi anlamda paralar kazanabilirsiniz.
  İnternet öyle bir dünya ki içerisinde her şey var. İçerisindeki bu her şeyde, öyle bir yerlerden doğa üstü bir güçle buraya gelmiyor. Bu bilgiye ihtiyacı olanlar nasıl bilgiyi almak için interneti kullanıyorsa bilgi sahibi olandan bildiklerini paylaşmak için interneti kullanıyor. Bu şekilde istediğimiz her şeyi internetin olduğu her yerde elimizdeki bilgisayardan, tabletten, telefondan öğrenebiliyoruz. İşte sizde bu dünyayı kullanarak kolayca para kazanabilirsiniz.
   Gelelim hobilerinizi nasıl paraya çevirebilirsiniz bu sorunun cevabına. Mesela doğa sporlarını seviyorsunuz. Yürüyüş yapıyorsunuz, tırmanış yapıyorsunuz veya doğa turları düzenleyen organizasyonlara katılıyorsunuz. İşte bu katıldığınız organizasyonlarda gezip gördüğünüz yerleri başkalarıyla paylaşmak için bir internet sitesi veya bir blog kurabilirsiniz. Kurduğunuz bu sitede gezip gördüğünüz yerler hakkında yazılar yazarsınız, orada kaldığınız konaklama tesisleri hakkında bilgi verirsiniz, yürüyüşe giderken hangi ekipmanları kullandınız bunlar hakkında bilgi verirsiniz. Verdiğiniz bu bilgiler birilerine ulaşınca sitenize sık sık ziyaretçiler gelecektir. İşte bu ziyaretçilerden para kazanmak için sitenize çeşitli reklamlar koyacaksınız. Sitenize giren ziyaretçiler bu reklamlara tıkladıkça, bu reklam veren sitelerden alışveriş yaptıkça sizde oturduğunuz yerden yazdığınız makaleler sayesinde kolayca para kazanabileceksiniz. 
    Başka bir örnek daha vereyim. Mesela teknolojiyi çok yakından takip ediyorsunuz veya bilgisayar oyunlarını takip ediyporsunuz diyelim. Bunlar hakkında yazılar yazıp ilgili sitelere satarak da kendinize bir ek gelir imkanı sağlayabilirsiniz. 
   Yemek yapmayı seviyorsunuz yaptığınız yemekleri paylaşmak istiyorsunuz açın yine bir site yazın buraya yemek tariflerini sonra yavaş yavaş para kazanmaya başlayın. 
   Hobilerinizden para kazanmak için bir site kullanmanıza gerek yoktur. İnternette kısa bir araştırma yaparsanız yaptığınız bu hobileri başka şekillerde kullanarak da para kazanabilirsiniz. Başkasının kurduğu bir siteye de yazılar yazabilirsiniz. Çektiğiniz fotografları verebilirsiniz. Önemli olan para kazanacığınız yöntemi bulmanızdır.
   Yapmayı sevdiğiniz hobi olarak yaptığınız şeylerden para kazanabileceğiniz aklınıza gelmemiştir belkide. Ama dediğim gibi internet öyle bir dünya ki gerçekten size neyi nasıl sunacağı, size ne kazandıracağı belli olmuyor işte. İnternet üzerinden ek gelir elde etmek istiyorsanız yapmayı sevdiğiniz şeyleri bir gözden geçirin ve bunlardan para kazanmaya başlayın. Hobiniz ne olursa olsun internetten kısa bir araştırma yaparak neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
   Eğer bir internet sitesi kurmak istiyorsanız Web sitesi Kurma Dijital Eğitim Kitabını inceleyebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder