23 Şubat 2016 Salı

ANKETLERDE SİZLERE HANGİ SORULAR SORULUR?


     Anket doldurarak para kazanmak isteyenler anketler içerisinde ki soruları merak etmektedir. Anketler içerisinde sizlere hangi sorular sorulur. Bu sorulara nasıl cevap vermeniz gerekir.
     Anketler bilgi alamaya yönelik yapılan çalışmalardır. Anketlerde sorulan sorulara verilen cevaplar sonucunda araştırma yapılan konuya yönelik olarak bilgiler toplanır. Anketlerde ilk önce hedeflenen demografik kitleden cevap alınması için yani o anketin sizin cevaplamanıza uygun olan bir anket olup olmadığı için bazı belirleyici sorular sorarlar. Bu sorular nerede yaşadığınızla başlar. Çünkü bazı anket soruları belirli bölgelerde yaşayan insanların cevaplaması gereken sorulardır. Bunun dışında cinsiyetiniz ve yaşınızı sorarlar. Bu da yine anketi cevaplayıp cevaplayamayacağınız da kullanılan bir kriterdir. Medeni durumunuz, çocuk sayınızda sorulan sorulardandır. Eğitim durumu da sizlere sorulan 
belirleyici sorulardandır.
   Bu belirleyici soruları anket sitelerine üye olurken zaten vermiş olursunuz. Ama anket sitesine üye olduğunuzda verdiğiniz cevaplar zamanla değişmiş olabilir bu nedenle anketler genellikle anketi cevaplayabilecek bütün anketörlere gider ama kriterlere uygun olanlar cevap verebilir. Bir de siz bu bilgileri verirken doğru bilgiler vermeye dikkat edin. Çünkü bazı anket siteleri sizlere anketleri gönderirken bilgilerinizi dikkate alarak sizlere bu anketleri gönderiyor. Siz her ankete farklı farklı cevaplar verirseniz anket sitesi bunu tespit edebilir ve anketlerinizi iptal edebilir.

   Anket sitelerinin gönderdiği anketler içerisinde hiçbir zaman sizin adınız ve soyadınıza dair bilgiler istenmez. Ben bugüne kadar böyle bir şeye hiç rastlamadım. Dediğim gibi anket sitesi sizin kim olduğunuzla ilgilenmez, sizin ankete verdiğiniz doğru gerçekçi bilgilerle ilgilenir. Verdiğiniz her doğru bilgide paylaştığınız her görüşte de sizi ödüllendirir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder