8 Mart 2022 Salı

UDEMY'DE PARA KAZANMAK

 

Udemy'de Para Kazanmak

İnternetin hayatımızdaki en önemli faydalarından birisi de oturduğumuz yerden, evde işte, dışarıda bir cafede aklımıza gelebilecek her yerde istediğimiz alanda eğitimler alabilmemizi sağlamasıdır. Kendinizi geliştirmek için yeni bir şeyler öğrenmek için veya alanınız olan iş ile ilgili yeni bilgiler elde etmek için farklı alanlarda eğitimleri online olarak alabilirsiniz. İşte Udemy'de sizlere istediğiniz alanda eğitimi uzman kişiler tarafından almanızı sağlamaktadır. Peki eğitim almanın yanında Udemy'de eğitim vererek de para kazanabileceğinizi biliyor musunuz? Bugün sizlere Udemy'de para kazanmak hakkında bilgiler vermek istiyorum. 

Udemy 2010 yılında kurulmuş olan ve her yaştan insanın eğitim alabileceği bir platformdur. Bu sitede aklınıza gelebilecek her alanda farklı eğitimler var. Burada eğitim veren kişiler alanında uzman olan eğitmenlerdir. Burada almak istediğiniz eğitim için belirli bir ücret ödemeniz gerekir. Eğitimler video olarak hazırlanmıştır. Siz bu eğitimleri satın alırsınız ve dilediğiniz zaman eğitim videolarını izleyebilirsiniz.

Udemy'den para kazanmak için ise işte sizde bu eğitmenlerden birisi olabilirsiniz. Uzman olduğunuz bir konu varsa siz bunu videolar halinde derslere çevirerek Udemy kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz. Burada sizin verdiğiniz eğitimler satın alındıkça sizlerde bu eğitimlerden para kazanırsınız. Udemy sadece ülkemizde değil yaklaşık 180 den fazla ülkede kullanılan bir platformdur. Durum böyle olunca yayınladığınız videoları kimin nerden alacağını bilemezsiniz. Eğer ders içeriliklerinizi kaliteli bir şekilde oluşturursanız ve kendiniz için iyi bir profil sayfası oluşturursanız daha çok dikkat çekersiniz. 

Udemy'de Eğitmek Olmak İçin Şartlar Nelerdir?

Udemy'de para kazanmak için öncelikle siteye Udemy'de eğitim ver sekmesini tıklayarak eğitmen olmak için başvuru yapın. Eğitmen hesabınızdan bütün bilgilerinizi girerek uzman olduğunuz alanı, mesleğinizi, dil becerilerini girerek profil bilgilerinizi doldurun. Daha sonra derslerinizi planlayın ve dersleriniz için video çekerek buraya kayıt edin. 

Bunlar kayıt aşaması ama Udemy'de eğitmen olmak için dikkat etmeniz gerekenler ise şunlardır:

- Alanınız olan eğitim için vereceğiniz ders en az 5 derste olmalı.

- Derslerin süresi 30 dakikadan az olmamalı.

- Ders videolarının içeriğine dikkat etmelisiniz. Görselleriniz ve video içerisine eklediğiniz yazılar doğru olmalıdır. Çünkü Udemy yetkilileri tarafından videolar incelenir ve uygun bulunmazsa açılmaz işareti çıkar.

- Uzman olduğunuz konu ile ilgili sertifikanız ve diplomanızın olduğunu kanıtlamanız gerekir. Siteye üye olurken bilgilerinizi eksiksiz girmelisiniz.

- Verdiğiniz eğitim içeriğinde ırkçı, saldırgan, pornografi, cinsiyetçi, hakaret içeren, saldırgan, iftira atıcı içerikler ve söylemler olmamalıdır. 

- Eğitmenler sadece Udemy'in ticari logosunu kullanabilir.

- Eklediğiniz içerikleri her daim güncel tutmalısınız. 

- Öğrencilerin sizlere sorduğu sorulara kısa sürede eksiksiz cevap vermelisiniz.

Udemy'de Eğitmen Olmanın Maliyeti Nedir?

Udemy'de para kazanmak ve burada eğitmen olmak istiyorsanız buraya yapacağınız üyelik tamamen ücretsizdir. Kursları açmanız için herhangi bir ücret yatırmanıza gerek yok. Sizi için oluşacak tek maliyet video çekimi için iyi bir kameraya ihtiyacınızın olmasıdır. 

Udemy'de Ne Kadar Para Kazanılır?

Udemy'de verdiğiniz eğitimlerin kalitesi ve eğitimlerin içeriği tabii ki gelirinizi de etkilemektedir. Aylık yaklaşık 5.000 TL gibi bir ücret kazanan eğitmenler bulunmaktadır. Eğitimleri siz belirlediğiniz fiyata satabilirsiniz ama site kampanya düzenleyip eğitimleri daha uygun fiyata satabilir. Buda sizin gelirinizi düşürür. Sitede iki farklı kazanç sistemi bulunmakta:

1. Eğitmen Promosyonu İle kazanç: Burada öğrenci sizin eğitiminizi bir kupon veya bir bağlantılı ile yönlendirilerek alır. Bu şekilde alınan eğitimlerden %97 gelir elde edersiniz.

2. Eğitmen Promosyonu Olmadan Kazanç: Öğrenci Udemy sitesinden arama yaparak veya Udemy reklamı üzerinden sizin dersinizi alır. Bu şekilde ise %37 gelir elde edersiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder